Birgitta: När jag bestämde mig

Den dag jag bestämde mig för att bli frälst, blev jag en lärjunge till Jesus.
En lärjunge vill ju och ska följa sin mästare. Och hur kan jag nu följa en mästare som jag inte kan se med mina fysiska ögon? Jo, jag studerar Mästarens ord, Bibeln.
Där kan jag få veta hur Han var och är idag, och försöka efterfölja Honom. Det finns massor av exempel i Nya testamentet på hur Jesus levde här ibland oss. Han gjorde väl och hjälpte alla, det kan man tydligt läsa om. Han såg till individen och gjorde inte skillnad på människor. Han älskar alla lika mycket, oavsett ålder, kön och kulturell bakgrund. Verkligen en Mästare värd att efterfölja.

Det är en stor utmaning att ha en sådan fullkomlig Mästare att se upp till och följa. Mästaren Jesus skickar också med en utrustning till alla sina lärjungar, så att man tryggt och säkert kan följa Honom. Det är den Helige Ande, Hjälparen, som ger kraft och vägledning genom livets olika skiften. Livet blir meningsfullt när man följer Jesus!

BIRGITTA, lärjunge till Jesu

Publicerat den 17 juni