Du är här:Start > Om oss > Vår tro

Vi tror på en levande Gud

Vi tror på en Gud som bryr sig om sin skapelse, människan och den Gud som Bibeln beskriver. Vi bekänner oss till Guds Son Jesus Kristus och att Han kom till jorden för att skaffa försoning för oss med Gud Fader. Bibelordet i Johannesevangeliets 3 kap. vers 16-18: ”Tyså älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att den som tror påhonom inte skall gå förlorad utan ha evigt liv. Inte sände Gud sin Son tillvärlden för att döma världen utan för att världen skulle bli frälst genomhonom. Den som tror på honom blir inte dömd, men den som inte tror är redandömd, eftersom han inte tror på Guds enfödde Sons namn.”

Vi är skapade för gemenskap med Gud

Gud skapade jorden och människan för att han ville dela sin kärlek med någon annan. Vi är alltså skapade för gemenskap med Gud...Problemet uppstod redan i Edens lustgård när den nära gemenskapen mellan människorna (Eva och Adam) bröts på grund av synden. Just detta kom Jesus för att upprätta och hela.

Jesus är enda vägen till Gud

Därför är Jesus enda vägen till den upprättade gemenskapen med Gud. Jesus säger i Johannesevangeliet kap.14 vers 6.: ”Jesussade till honom: ”Jag är vägen och sanningen och livet. Ingen kommer tillFadern utom genom mig.”

Dopet vägen in i den kristna gemenskapen!

Troendedopet (att man först har kommit fram till en personlig tro på Gud och beslutat sig för att gå med Honom) är vägen in i den kristna gemenskapen Församlingen, och vägen in i tjänst för Gud!

Troendedopet sker genom att både dopförättaren (pastorn eller någon medlem) och den som skall döpas går ner i vattnet (en dopbassäng eller ute i något vattendrag) Den som döps sänks helt under vattnet. Dopet sker alltid i Faderns och Sonens och den Helige Andes namn!

Bibeln är Guds ord

Vi tror att Bibeln är av Gud given till oss människor som ett "rättesnöre" för att vi både skall lära känna Fadern, Sonen och den Helige Ande samt lära oss vägen till gemenskap med Gud!

Vi tror att Bibeln ÄR Guds Ord och kan ge oss liv och gemenskap med Gud Fadern genom Sonen Jesus Kristus!

Hör gärna av Dig om Du vill veta mer!


Logga in

Här kan du logga in med e-post och lösenord...